ΤΟ BLOG ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Π.Α.Σ.Π ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ....ΤΟ BLOG ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ..ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ...


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ...

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση Τμήματος (Καθηγητών). Η γενική συνέλευση τμήματος πραγματοποιείται μια φορά κάθε μήνα και στα φοιτητικά θέματα κοινοποιούνται οι προτάσεις που έχουν ψηφιστεί στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών. Εκπροσώπηση και δικαίωμα ψήφου έχουν εκπρόσωποι απο τις παρατάξεις που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο, δηλαδή Π.Α.Σ.Π, ΔΑΠ και ΜΑΣ.
          Στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα και ήταν ίσως η σημαντικότερη της χρονιάς. Σε αυτήν σε ό,τι ζήτημα τέθηκε ως Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης είχαμε τεκμηριωμένες προτάσεις οι οποίες αποσκοπούν στο όφελος του φοιτητή. Πιο συγκεκριμένα:
          -Όσον αφορά το ζήτημα για ανώτατο αριθμό φοιτητών που θα ασκούν πρακτική άσκηση η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη: Κανείς περιορισμός για το ποιός θα ξεκινάει πρακτική άσκηση εφόσον έχει περάσει τα 4 μαθήματα-κριτήρια(Εισαγωγή στη κοινωνική εργασία, Μεθοδολογία κοινωνικής έρευνας, Μεθοδολογία κοινωνικής εργασίας, Κοινοτική εργασία). Στη τοποθέτηση μας ως Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης αναφέραμε πως έιναι αδιανόητο να τίθενται επιπλέον περιορισμοί και υποστηρίξαμε πως είναι ευθύνη του τμήματος να βρεί επαρκείς θέσεις για όλους τους φοιτητές προκειμένου να ασκήσουν την πρακτική τους. Όσον αφορά το θέμα των εποπτών η θέση μας παραμένει σταθερή: Μόνιμη πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών για τις εποπτείες της πρακτικής άσκησης. Επίσης τονίσαμε πως αν υπάρχει περιορισμός στο ποιός θα κάνει πρακτική θα μας βρούν απέναντι τους, αφού θίγονται άμεσα τα δικαιώματα των φοιτητών.
          -Η πρόταση μας για την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (Σ.Κ.Λ.Ε)  και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις 27 θέσεις κοινωνικών λειτουργών που αφορούσαν μονάχα αποφοίτους Τ.Ε,  υποστηρίχθηκε απο τη γενική συνέλευση.
          -Η πρόταση μας για το πρόγραμμα της εξεταστικής στηρίχθηκε επίσης. Πιο συγκεκριμένα προτείναμε, η γραμματεία να διαμορφώνει ένα ενδεικτικό πρόγραμμα όπου στη συνέχεια θα δίνεται στο Σύλλογο Φοιτητών που θα διορθώνει τυχόν αρνητικά σημεία. Οι προτάσεις αλλαγής απο τη πλευρά του Συλλόγου θα επικεντώνονται στο να μην επιβαρύνονται με πολλά μαθήματα συνεχόμενες μέρες (π.χ Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη πολλά μαθήματα, Πέμπτη-Παρασκευή ελάχιστα) καθώς και να υπάρχει διαφορά ημερών ανάμεσα στα μαθήματα-κριτήρια για τη κατεύθυνση της κοινωνικής εργασίας. Έπειτα απο τις προτάσεις μας θα δίνεται το πρόγραμμα στη γραμματεία όπου αν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που προτείναμε θα προκύπτει το τελικό πρόγραμμα.
          Σχετικά με την αξιολόγηση της εποπτείας πρακτικής άσκησης και των εποπτών συμφωνήθηκε πως στις 25 Μαϊου όπου θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο συνάντηση όλων των ατόμων που κάνουν πρακτική , στα ερωτηματολόγια όπου θα μοιράσουν οι υπεύθυνοι της πρακτικής άσκησης θα τηρείται η ανωνυμία και θα αναγράφεται το όνομα του επόπτη. Θεωρούμε πως αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αξιολόγηση και η πρόταση θα γίνει  πράξη και μετά το τέλος του εξαμήνου απο το Σύλλογο Φοιτητών όπως καταγράφεται στη πρόταση μας.
          -Στο τελευταίο και αναμφισβήτητα πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε, αυτό του κτιριακού, ως Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης ήμασταν αυτοί που πιέσαμε τη γενική συνέλευση να πάρει μια απόφαση για το αν είναι διατεθιμένοι οι καθηγητές του τμήματος να μεταφερθούμε στα κτίρια της Νέας Νομικής. Στηριχτήκαμε στη πρόταση μας που έχουμε ως Π.Α.Σ.Π, η οποία αναφέρεται συγκεκριμένα σε αίθουσες και αμφιθεατρα της Νέας Νομικής, ενώ τονίσαμε πως η μόνη λύση για να έχει το τμήμα μια υγιή λειτουργία και έναν αξιοπρεπές χώρο είναι η μεταφορά στους χώρους την Νέας Νομικής. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να στεγαστούν ολόκληρες οι υποδομές του τμήματος στη Νέα Νομική προτέιναμε να πραγματοποιούνται όλα τα μαθήματα στους νέους χώρους και στη Παλαιά Νομική να στεγάζεται η γραμματεία του τμήματος, τα γραφεία των καθηγητών και το γραφείο πρακτικής άσκησης.   
          Ως Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης πάντοτε δρούμε με τκεμηριωμένες προτάσεις μέσω του Συλλόγου Φοιτητών , που εκφράζουν τη γνώμη των φοιτητών και έιναι πρός όφελος τους. Στη γενική συνέλευση τμήματος οι μόνοι οι οποίοι αντιπαρατέθηκαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των φοιτητών ήταν οι εκπρόσωποι της Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης. Οι εκπρόσωποι των ΔΑΠ και ΜΑΣ είχαν απλά τον ρόλο του θεατή και του παρατηρητή. Σε κάθε γενική συνέλευση τμήματος συμβαίνει το ίδιο αλλά θεωρούμε πως είναι τουλάχιστον προκλητικό και απαράδεκτο να μην αντιδρούν στο άκουσμα του να μπεί όριο στους φοιτητές που θα ασκούν πρκατική και να παραμένουν απαθείς, και επίσης να μην πιέζουν για μεταφορά στη Νέα Νομική. Το πώς θα συμπεριφερθούν είναι δικό τους θέμα, ωστώσο να μην έχουν το θράσος να πούν στους φοιτητές πως παλεύουν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Και για να προλάβουμε «απαντήσεις» όλες οι προτάσεις ήταν της Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης όπως φαίνεται και στα πρακτικά ωστώσο αφορούν άμεσα όλους τους φοιτητές. Άλλωστε δε νομίζουμε πως αφορά μια θετική ή αρνητική εξέλιξη σε κάποιο ζήτημα μονάχα υποστηρικτές της Π.Α.Σ.Π. Τρανταχτο παράδειγμα η περίπτωση των ειδικών καρτών για την έκπτωση στη μεταφορά των φοιτητών για την πρακτική άσκηση. Ήταν πρόταση της Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης, υλοποιήθηκε, αλλά αφορά όλους τους φοιτητές. Όσον αφορά το ΜΑΣ προφανώς τους επηρέασαν οι Άγιες μέρες του Πάσχα και αναστήθηκαν σαν νέος Λάζαρος, αφού μετά απο τόσους μήνες θυμήθηκαν πως υπάρχουν και ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές. Και οι ίδιοι ακολουθώντας πιστά το δόγμα της στείρας άρνησης χωρίς προτάσεις δεν τοποθετήθηκαν σε κανένα ζήτημα.
          Ζητήματα όπως της πρακτικής άσκησης και του κτιριακού μας αφορούν όλους μας, δεν είναι θέμα μονάχα μίας παράταξης. Ωστώσο ως Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης είμαστε οι μόνοι που διεκδικούμε, είμαστε αντίθετοι σε ό,τι θίγει τα δικαιώματα μας και προτείνουμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.


Π.Α.Σ.Π ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου