ΤΟ BLOG ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Π.Α.Σ.Π ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ....ΤΟ BLOG ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ..ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Π.Α.Σ.Π ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ



1) Για την εξασφάλιση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αποφοίτων της κατεύθυνσης της Κοινωνικής πολίτικης προτείναμε την δημιουργία επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τον πρόεδρο αποφοίτων της Κ.Π, από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Σ.Φ, από τον πρόεδρο του Τμήματος και από τρία μέλη ΔΕΠ. Η επιτροπή αυτή θα είναι αρμόδια να εξετάσει οποιαδήποτε ζητήματα αφορούν την αποκατάσταση των αποφοίτων της Κ.Π και να επεμβαίνει οποιαδήποτε στιγμή κρίνει ότι υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων του τμήματος.
2) Κατανοώντας το πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων της Κατεύθυνσης της Κοινωνικής Πολίτικης, προτείναμε την εισαγωγή νέου μαθήματος στο πρόγραμμα σπουδών με προτεινόμενο τίτλο <<Εισαγωγή στο Management>>. Το συγκεκριμένο μάθημα θα διδάσκεται στο Γ' έτος φοίτησης με αντικείμενο το γενικότερο Management και την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και οργανώσεων.
3) Ως Π.Α.Σ.Π προτείνουμε ως συνεχεία των προηγούμενων κινήσεων μας για την πρακτική στην κοινωνική πολιτική να πραγματοποιήσει ο σύλλογος επαφές με όλους τους αρμοδίους φορείς(περιφερεια,νομαρχια,δημο,κρατικες Υπηρεσίες κτλ καθώς και με την πρόεδρο του τμήματος ώστε να πραγματοποιηθεί η πρακτική για την κατεύθυνση της κοινωνικής πολιτικής γεγονός που θα βοηθήσει τους αποφοίτους στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης και την ενδυνάμωση των πτυχίων τους. Προτείνουμε επίσης συνεργασία του συλλόγου φοιτητών με τον σύλλογο αποφοίτων κοινωνικής πολιτικής για τη γρηγορότερη πραγματοποίηση του θέματος

    Η κατεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής παράγει στελέχη υπεύθυνα για τη χάραξη των κρατικών πολιτικών που αποσκοπούν στη δικαιότερη κατανομή των υφιστάμενων περιορισμένων πόρων με βάση τα κριτήρια της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής εναρμόνισης. Δυστυχώς  η ανεργία που χτυπάει τους αποφοίτους μας είναι δραματική. Απαιτούμε από το ΑΣΕΠ την πλήρη ένταξη μας στο Π.Ε-10 Κοινωνιολογίας χωρίς να χάνεται το δικαίωμα ένταξης μας στα Π.Ε Διοικητικού-Οικονομικού. Παράλληλα  σε όλες τις προκηρύξεις  Διοικητικού-Οικονομικού να περιλαμβάνονται πάντοτε απόφοιτοι της κατεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής απο το τμήμα μας, κάτι το οποίο δε συμβαίνει πάντα. Ζητήσαμε επίσης τη δημιουργία ξεχωριστού κωδικού Π.Ε Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης, που θα αφορά τους αποφοίτους του τμήματος μας και θα τους δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας.
Ακόμη ως Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης έχουμε προτείνει σχετικά με το άρθρο 14 που αναφέρεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε οι απόφοιτοι του τμήματος μας ανάλογα με τη κατεύθυνση που έχουν επιλέξει να συμπεπεριλαμβάνονται στις προκήρυξεις για τους εξής κλάδους:
·       Κλάδος ΑΤ10 Κοινωνιολόγων
·       Κλάδος ΑΤ13 Πτυχιούχων Νομικών και Πολιτικών επιστημών
·       Κλάδος ΑΤ18 Πτυχιούχων λοιπών τμημάτων Τ.Ε.Ι
 Επίσης προτείνουμε να περιλαμβάνονται όλοι οι κλάδοι στους οποίους θα μπορούσαν να περιληφθούν οι απόφοιτοι του τμήματος μας και στο κλάδο Π.Ε. 22 επαγγελματικών συμβούλων  που μετονομάστηκε με την παράγραφο 10 του Άρθρου 3 του Ν.2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α).
Π.Α.Σ.Π
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



ΑΓΩΝΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΕΡΓΟ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου