ΤΟ BLOG ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Π.Α.Σ.Π ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ....ΤΟ BLOG ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ..ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-12)

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ακολουθούν 1 αρχεία:
1. ημερίδα.pdf


Ακολουθούν 1 αρχεία:
2. ΗΜ προγραμμα.doc


Ακολουθούν 1 αρχεία:
3. sw week actions.pdf

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ" ΚΑΙ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ"

Ανακοινώνεται αναπλήρωση των μαθημάτων:

1. Κοινωνική Πολιτική της ΕΕ την Πέμπτη 3/5 ώρα 11:30 με 14:30 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και

2."Κοινωνικός Σχεδιασμός" την Πέμπτη 3/5 ώρα 14:30 με 17:30 σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί αργότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το σωματείο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», ζητά να προσλάβει:


- Ψυχολόγο ή κοινωνική λειτουργό.



Καταληκτική ημερομηνία: 26/03/2012



Πληροφορίες: Τηλ/Φαξ: 2310830582 & e-mail: idrimel@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Ακολουθούν 1 αρχεία:

1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΠΑ ΠΑ.doc

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ "ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Όσοι έχουν πρόβλημα στην αναζήτηση "The Prospects for global social policy. In: B. Deacon et al., eds What is global social policy. GASPP Paper" at: να απευθύνονται στο εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για να το "κατεβάσουν".

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΙ-ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 20 Μαρτίου ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αναπλήρωση του μαθήματος Δ' εξαμήνου «Συνταγματικό ΙΙ-Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Ακολουθούν 1 αρχεία:
1. 26-30 Μαρτίου.doc

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 17 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ Π.Α.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Ακολουθούν 1 αρχεία:
1. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΕΣΠΑ.pdf

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΚΑΙ "ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΤΜΗΜΑ 2" ΤΟΥ κ. Α. ΠΑΝΤΑΖΗ

Ακολουθούν 1 αρχεία:
1. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.doc

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



Π.Α.Σ.Π
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 ΔΥΝΑΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

      Ως Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης καταθέσαμε τις εξής προτάσεις  στη Γενική Συνέλευση Τμήματος (καθηγητών) που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2012 , και αφού ψηφίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών « Ο Μέγας Αλέξανδρος» ,υπερψηφίστηκαν στην Γενική Συνέλευση Τμήματος.

1) Προτείνουμε να δοθεί το μάθημα ‘Η Διαγνωστική Εκτίμηση στην Κοινωνική Εργασία’ στην εξεταστική του Ιουνίου. Με αυτό τον τρόπο οι τεταρτοετείς φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν μια ακόμη επιπλέον φορά στο μάθημα καθώς δεν το διδάχτηκαν την προηγούμενη χρονιά όπως και θα έπρεπε.

2) Προτείνουμε να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο κανονικά η επί πτυχίω εξεταστική, καθώς επίσης να συμμετέχουν σε αυτή και οι φετινοί τεταρτοετείς φοιτητές.
         Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πρόταση υπερψηφίστηκε, ωστόσο ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  Τμήματος επί πτυχίω εξεταστική δεν θα δικαιούνται  όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει το 8ο εξάμηνο φοίτησης.

3) Προτείνουμε το μάθημα κριτήριο ‘Η Μεθοδολογία Κοινωνικής Εργασίας’ να μεταφερθεί στο χειμερινό εξάμηνο. Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές θα έχουν το δικαίωμα να εξετάζονται στο μάθημα στην εξεταστική του Φεβρουαρίου και έτσι δεν θα χάνουν ένα επιπλέον εξάμηνο.


 

         Πέρα από τις προτάσεις που προαναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση Καθηγητών, έχουν περάσει και άλλες προτάσεις, έπειτα από πρωτοβουλία της Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης, ώστε να λύνονται τυχόν δυσλειτουργίες στα μαθήματα, και αυτό να είναι σε όφελος του κάθε φοιτητή. Πιο συγκεκριμένα:

         Επειδή  παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι το μάθημα «η Τέχνη στην Κοινωνική Εργασία» δε θα θεωρούνταν ως επιλεγόμενο μάθημα αλλά ως εργαστήριο και δε θα μετρούσε στο βαθμό πτυχίου αλλά  θα χορηγούταν μόνο ως βεβαίωση συμμετοχής, πιστεύοντας  ότι  αυτή η άποψη είναι τελείως λανθασμένη και το μάθημα θα πρέπει να είναι προσμετρούμενο επιλογής αφού θα παραδίδονται κανονικά θεωρητικά μαθήματα προτείναμε « η Τέχνη στην Κοινωνική Εργασία» να θεωρείται κανονικό μάθημα επιλογής , ώστε να έχουν οι φοιτητές το δικαίωμα της επιλογής, όπως και έγινε.
 
     Επιπλέον έπειτα από πρόταση της Π.Α.Σ.Π Κοινωνικής Διοίκησης  τα μαθήματα    Πληροφορική  I και Πληροφορική II    θα υπολογίζονται πλέον ως μαθήματα επιλογής για τη λήψη του πτυχίου και στον υπολογισμό του βαθμού πτυχίου, κάτι το οποίο δε γινόταν στο παρελθόν.
 
  Επίσης, σχετικά με το πρόγραμμα της εξεταστικής θεωρούμε πως θα πρέπει να δημιουργείται αρχικά από τη γραμματεία του τμήματος επειδή πρώτον είναι δουλειά τους και δεύτερον γνωρίζουνε ορισμένα πρακτικά ζητήματα ( π.χ. διαθεσιμότητα αιθουσών). Στη συνέχεια η γραμματεία θα δίνει το ενδεικτικό πρόγραμμα στο σύλλογο φοιτητών όπου θα κάνει τις διορθώσεις που θα θεωρεί σωστές και θα αφορούν ιδιαιτέρα το να μην συμπίπτουν τα μαθήματα κριτήρια για την κατεύθυνση της κοινωνικής εργασίας καθώς και να μην εξετάζονται οι φοιτητές στα μαθήματα με δυσανάλογο τρόπο     ( π.χ. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη πολλά μαθήματα μαζί και Πέμπτη-Παρασκευή ελάχιστα), Άρα η γραμματεία θα κάνει το προσχέδιο και ο Σύλλογος Φοιτητών θα κάνει τις προτάσεις αλλαγών που θα διευκολύνουν τους φοιτητές.

      Οι παραπάνω προτάσεις είναι ενδεικτικές του έργου και των ιδεών που προέρχονται έπειτα από συλλογική προσπάθεια και αφορούν όλους τους φοιτητές του τμήματος, καθώς θεωρούμε πως ζητήματα που σχετίζονται με μαθήματα θα πρέπει να είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι υπέρ της διευκόλυνσης και όχι δυσκολίας του φοιτητή. Η προσπάθεια συνεχίζεται με προτάσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.
 
 
 
 

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: "The Global Capitalist Crisis: Its Origins, Nature, and Impact on the United States"

Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει στην διάλεξη του Berch Berberoglu, Ph.D.

Με θέμα

"The Global Capitalist Crisis: Its Origins, Nature, and Impact on the United States"

και στην συζήτηση που θα ακολουθήσει για τα αίτια και την επίδραση της κρίσης στην Ελλάδα.

Η ομιλία θα γίνει την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 14:30-16:30 στην αίθουσα Γ Προ-Κατ (σεμιναρίων και συσκέψεων) στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, Παναγή Τσαλδάρη 1, στην Κομοτηνή, και η συζήτηση στον ίδιο χώρο από τις 17:00-18:15.

Ομιλία και συζήτηση θα γίνουν στα αγγλικά.

Ο προσκεκλημένος είναι

Professor of Sociology Director of Graduate Studies

Department of Sociology

University of Nevada, Reno USA

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ "ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΡΦΩΝ ΚΠ" ΚΑΙ "ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ"

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Όσοι-ες φοιτητές-τριες θέλουν να κάνουν εργασία (+παρουσίαση) στο συγκεκριμένο μάθημα μπορούν να το δηλώσουν εντός της εβδομάδας και μέσω email, προκειμένου να τους οριστούν θέματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Στα πλαίσια του μαθήματος θα σχεδιαστεί και θα πραγματοποιηθεί εμπειρική έρευνα. Όσοι-ες θέλουν να εμπλακούν στην πραγματοποίησή της έρευνας θα πρέπει να το δηλώσουν είτε στα πλαίσια του μαθήματος είτε μέσω email. Η συμμετοχή θα συνυπολογιστεί ως 'εργασία' (δεν θα δοθούν άλλες εργασίες στο μάθημα).

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΕΡΓΑ "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ" "Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕ" ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ